Skip to content

Domaine de la Grave, Bordeaux AOC Cuvée Prestige Blanc 2019

Sauvignon blanc 25%, Sauvignon gris 25%, Sémillon 40%, Muscadelle 10%

lichtgeel van kleur, helder met een mooie schittering in het glas. In de neus aroma’s van lychee en rokerigheid (afkomstig van het hout). Mooie volle witte wijn met in de mond een zeer grote complexiteit in smaken en aroma’s. Evenwicht tussen z’n frisse zuren en z’n primaire en secundaire smaken.

Een volle witte wijn die kan fungeren als begeleider een een mooi stukje gegrilde vis of een vis met romige saus.

Artikelnummer: 2010-1 Categorie: Tag:
Download de productafbeelding
Download de productfiche

Beschrijving

Domein: Domaine de la Grave, een pittoresk verblijf gebouwd op het einde van de 18de eeuw, is de bakermat van de familie Roche. Symbool van het domein is het torentje met daarin de bel, die werd aangebracht in 1876 door de toenmalige eigenaar priester Papeteau. Sindsdien is er een wijncultuur ontstaan die nu reeds 130 jaar z’n bestaan kent. Mede dankzij een groep van vlaamse investeerders heeft Domaine de la Grave geïnvesteerd in een uiterst moderne infrastructuur. Koppel dit aan de kennis en ervaring van de familie Roche en men kan besluiten dat Domaine de la Grave één van de beste wijnen in z’n appellatie geworden is. 

Bodem: Kleikalkgrond / zandig

Leeftijd: De wijnstokken zijn tussen 5 en 40 jaar oud.

Positie: Volledig zuid-gericht op lichte hellingen.

Opbrengst: Per hectare bevinden zich max. 5000 wijnstokken om de groei en rijping van de druiven  te bevorderen. 

Oogst: Volledig met de hand geplukt. Volledig behandeld volgens ‘lutte raisonnée’ waarbij men bijvoorbeeld  het sproeien zal beperken tot het uiterste minimum dat aanbevolen wordt door het AOC. 

Vinificatie: Er vindt reeds een selectie van de druiven plaats op het  veld. De druiven worden in hun geheel geperst en gekneusd voor een betere extractie  van het sap. Daarna wordt de most gedurende 8 dagen op 10°C gehouden. De gisting  vindt plaats op lage temperatuur ( 18°C ) in nieuwe eiken houten vaten. Daarna lagering van de lies in nieuwe houten vaten gedurende 7 maanden. Wekelijks omroeren van de lies om meer aroma en structuur te bekomen.

Druivenras: Sauvignon blanc 25%, Sauvignon gris 25%, Sémillon 40%, Muscadelle 10%

Proefnotitie: lichtgeel van kleur, helder met een mooie schittering in het glas. In de neus aroma’s van lychee en rokerigheid (afkomstig van het hout). Mooie volle witte wijn met in de mond een zeer grote complexiteit in smaken en aroma’s. Evenwicht tussen z’n frisse zuren en z’n primaire en secundaire smaken.

Een volle witte wijn die kan fungeren als begeleider een een mooi stukje gegrilde vis of een vis met romige saus.

 

Extra informatie

Inhoud

Afsluiting

Kurk

Kleur

Oogstjaar

Verpakking

Genereer de wijnfiche hier

Wil je een PDF file van deze wijn? Download de wijnfiche nu.

Hidden

Back To Top