Domaine de la grave, de geest van een grote Bordeaux ...

Domaine de la Grave, een pittoresk verblijf gebouwd op het einde van de 18de eeuw, is de bakermat van de familie Roche. Symbool van het domein is het torentje met daarin de bel, die werd aangebracht in 1876 door de toenmalige eigenaar priester Papeteau. Sindsdien is er een wijncultuur ontstaan die nu reeds 120 jaar z'n bestaan kent met telkens de nodige aanpassingen aan het domein. Maar wie aanpassingen wil doorvoeren (inzake kelders, moderne vinificatietechnieken, uitbreiding van de gronden,...) heeft natuurlijk kapitaal nodig. Het is dan ook mede dankzij een groep van vlaamse investeerders dat Domaine de la Grave verder kon uitbreiden. Koppel dit aan de kennis en ervaring van de familie Roche en men kan besluiten dat, in alle bescheidenheid gezegd, Domaine de la Grave één van de beste wijnen in z'n appellatie geworden is...

De Wijngaard, met overwegend ZO-gerichte hellingen, werd beplant volgens de bordelaise traditie: de rode wijnen komen voort uit hoofdzakelijk de Merlotdruif ondersteunt door de Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. De witte wijnen bestaan grotendeels uit de Sémillon en de Sauvignon blanc met af en toe Muscadelle toegevoegd. De kiezelachtige bodem geeft een rijke wijn met een sterk aroma in de neus en een mooi ondersteunend accent in de mond.

Met eerbied voor het ritueel van de wijngaard wordt de pluk volledig met de hand gedaan, wat een oogst van zeer hoge kwaliteit verzekert !

De vinificatie in een authentiek kader, het respect voor de traditionele bereidingsmethodes en de enorme wijnkennis van oenoloog David Roche, gekend voor z'n specialisatie in houtlagering ( eiken vaten/nieuwe eiken vaten ) garanderen de geest.... van een grote Bordeaux !

Domaine de la grave
Rochebert Wit
Rochebert Rood
DDLG tradition blanc
DDLG tradition rouge
DDLG moelleux
DDLG tradition rosé
DDLG Cuveé Prestige Blanc
DDLG Cuveé Prestige Rouge
DDLG vieilles vignes rouge
DDLG vieilles vignes blanc
DDLG emotion rose
DDLG Cuveé David Roche 20 ANS
DDLG Cuveé Grande Selection