Skip to content

Persoonlijk en professioneel is ons motto

Ons bedrijf richt zich op de professionele klant; de kleine en grote wijnhandels, drankencentrales en liefhebbers die wijnen verkopen in bijberoep. Met ons uitgekiend gamma wijnen uit verschillende landen en wijnregio’s in Europa trachten we onze klanten een totaalpakket aan te bieden. In onze perfect geklimatiseerde gebouwen bewaren we de wijnen in ideale omstandigheden. Wij zorgen met onze sommelier-kennis voor het nodige advies en brede ondersteuning.

AL 23 JAAR DE WIJNGROOTHANDEL VOOR U

De Wijnunie Vlaanderen is een familiale groothandel uit Maldegem die in 2001 werd opgericht door vader en zoon. Raf en Koen Verstraeten begonnen hun wijnverhaal in Knokke-Heist in een pand van 80m2. Wat begon als een kleinhandel groeide al snel uit tot de groothandel die De Wijnunie Vlaanderen vandaag is.

Vanaf 2003 kozen ze er resoluut voor zich toe te leggen op de rechtstreeks import van grote wijn volumes (per 18.000 flessen) en deze verder te verdelen over heel Vlaanderen en Wallonië. Ze schudden de kleinhandelsactiviteiten van zich af en verhuisde naar het huidige magazijn in Maldegem, waar ook onze degustatiezalen zich bevinden.

In 2018 nam Michaël Gangl het operationele roer over, doch is de familie Verstraeten nog steeds nauw betrokken bij de selectie van nieuwe wijnen en strategische beslissingen voor de toekomst. Zowel Koen als Michaël genoten verschillende wijnopleidingen in binnen- en buitenland en streven er naar om persoonlijk en professioneel alle klanten te helpen. Dit alles vanuit de overtuiging dat vandaag de dag authenticiteit méer dan ooit een dealmaker is. Zowel wat betreft kwaliteit als service.

Het Wijnunie Team

Michaël Gangl

Zaakvoerder – Sales – Operations

Pieter De Moor

Marketing – Social Media
Back To Top